Logo
0770.239.703
Foraje Puturi Apa
Servicii foraje puturi apa si constructii case

Puturi absorbante

Review-uri 0.0 (0 review-uri) | Intrebari si raspunsuri (0 intrebari)

Putul absorbant: cand trebuie sa apelezi la specialisti pentru acest tip de lucrare?

Tot mai multi oameni decid sa instaleze un put absorbant in gradina lor de acasa, pentru a colecta apa de ploaie si alte tipuri de apa uzata. Deci este o solutie economica si ecologica. Pentru ca acest put sa functioneze corect, trebuie instalat pe o zona cu teren adecvat si trebuie curatata periodic. Inainte de a incepe sa cauti locul optim pentru a-l face, ar trebui sa iei in considerare mai multe aspecte pe care noi, ca si firma ce ofera astfel de servicii, le putem clarifica.

Merita sa stii ca utilizarea unui put absorbant poate aduce multe beneficii, mai ales in cazul in care in zona unde locuiesti permeabilitatea la apa este foarte slaba, adica in principal in zonele argiloase. Dupa ploi abundente, pe acest tip de parcele se formeaza numeroase balti. Putul de absorbtie previne astfel de situatii, deoarece permite chiar si evacuarea apei in straturile permeabile ale solului.


Ce este un put absorbant?


Pur si simplu, este un fel de rezervor. Sarcina sa este de a colecta si apoi scurge (in pamant) apa de ploaie si apele uzate. Rezervorul in sine este fabricat din plastic sau este format din inele de beton. Daca ne hotaram asupra unui rezervor din elemente din beton, putul absorbant poate fi realizat independent.

Aceste tipuri de puturi absorbante trebuie localizate conform literei legii. Pe baza liniilor directoare specifice, vom ajusta locatia si dimensiunile minime. Asa cum s-a mentionat anterior, este un rezervor care poate fi utilizat numai in zone cu sol impermeabil sau slab permeabil. Nu sunt instalate niciodata acolo unde exista un nivel ridicat de apa freatica. Pentru a evalua starea substratului, este necesar sa analizam starea solului si a apei.

Unul dintre cele mai mari avantaje ale instalarii unui put absorbant este ca, la un cost relativ scazut, apa de ploaie (sau alte lichide) poate fi deversata uniform in pamant. Mai mult, datorita unui astfel de sistem, baltile de noroi, care sunt inestetice, dar si deseori problematice, nu se formeaza in zone cu soluri slab permeabile. Intr-un mod nedorit, apa se poate percola chiar si la adancimi mai mari - daca suprafata este formata dintr-un strat destul de gros, cu permeabilitate slaba si daca exista un strat absorbant dedesubt.


Care este costul unui put absorbant?


Pretul va depinde de diferiti factori, de exemplu, daca investitia va fi utilizata numai pentru colectarea apei de ploaie sau va face parte dintr-o statie de epurare a apelor uzate menajere. Costul construirii primului nu va fi o investitie costisitoare. O astfel de structura va consta din inele de beton si elemente selectate corespunzator, cum ar fi: o cutie de infiltrare si tevi conectate la sistemul de jgheaburi. Costul acestora va depinde de calitatea materialelor selectate. Cu toate acestea, se stie ca atunci cand vrei ca un put absorbant sa poata servi multi ani, merita sa le alegi pe cele mai bune.

-
Doar in luna Aprilie beneficiezi de denisiparea putului gratuit pentru orice lucrare de foraje puturi contractata.
Pentru restul serviciilor te asteptam cu oferte de - 15%

Review-uri

(0 review-uri)
Ratingul general al serviciului:
0.0 (0 review-uri)
5 stele
(0)
4 stele
(0)
3 stele
(0)
2 stele
(0)
1 stea
(0)
Ai utilizat serviciul?
Spune-ti parerea acordand o nota serviciului
Acorda o nota

Intrebari si raspunsuri

(0 intrebari) Adauga intrebare